Paardrijdtocht

DSC01952

 

Paardrijden op Ameland

Kun je al paardrijden of wil je het eens proberen. Voor iedereen organiseren wij paardrijdtochten over het westelijk deel van Ameland. Er zijn verschillende tochten. Voor beginners wordt een tocht van 2 uur aangeraden, deze gaat ook over het strand. Een ‘lange’ tocht duurt ongeveer 3,5 tot 4 uur. Tijdens de tocht rijden we door het bos, de duinen en natuurlijk over het strand. We rijden hierbij zowel in stap, draf als in galop. Om mee te kunnen rijden moet je deze gangen dus goed beheersen en voldoende rijervaring hebben. Deelnemen kan vanaf 12 jaar. We rijden de tochten in kleine groepen van 6-8 personen.

We verzamelen eerst om vervolgens na een korte kennismaking de paarden te verdelen. We gaan dan de paarden poetsen en opzadelen om te kunnen vertrekken. Voor beginners wordt natuurlijk gezadeld, en ook bij ervaren ruiters helpen we graag een handje. Bij terugkomst zadelen we de paarden af en stappen ze nog even aan de hand droog. Hierna zetten we de paarden weer in het weiland.

Paarden
We hebben diverse paarden en pony’s. Zo hebben we een paard, maar ook diverse pony’s zoals fjorden, haflingers en een duitse rijpony. Dit zijn veelal stevige type pony’s waardoor hier ook goed door volwassenen op gereden kan worden.

 

Prijs
Wil je met ons paardrijden? Dit zijn de prijzen:

2 uur       € 30,- p.p.
2,5 uur   € 35,- p.p.
3,5/4 uur  € 50,- p.p.

Op verzoek kun je ook privé met ons mee. Dus ben je bijvoorbeeld nog wat onzeker of wil je gewoon niet in een grote groep paardrijden, vraag ons even en we bekijken de mogelijkheden.

Kijk voor de exacte data onder het kopje Data en prijzen.

Tips
heb je zelf je paardrijspullen mee? Perfect. Zo niet, geen probleem. Caps zijn bij ons te leen. Om veilig en comfortabel paard te rijden adviseren wij een stevige (spijker)broek en stevige schoenen, bij voorkeur met een hakje.